dinsdag 6 maart 2012

DROGEN FRUIT / VLEES / VIS

Drogen fruit

Heel belangrijk voor het drogen is, dat het fruit van goede kwaliteit en vers en rijp is. Zo krijgt men een beter kleur en smaak. Het drogen gebeurd bij een temperatuur van ongeveer 50°C tot 120°C en dat gedurende 1uur. Daarna laat met het gedroogd fruit afkoelen op kamertemperatuur. Het gedroogd fruit bewaar je het best op een droge plaats.

Enkele vb:
Abrikoos

Dadels

Pruimen

Rozijnen

Vijgen

Drogen vlees


Although most of us are familiar with dried fruits which make a fantastic and healthy snack food or treat, drying vegetables are not so common nowada


Voorbereiding

In ons vochtige klimaat waait niet zo vaak een warme droge wind om ook szomers vlees te drogen.
Het is veiliger vlees bij vuur te drogen. Bij open vuur kun je dit doen door vlees of vis tussen twee stokken te klemmen en de stok schuin in de grond te zetten, zodat het vlees of de via boven het vuur hangen.
In een hut of boerderij wordt het vlees of vis in de buurt van het rookgat gehangen.
Het vlees of de vis wordt niet alleen gedroogd maar ook gerookt. Rookbestanddelen hebben een licht conserverende werking.

Bereidingswijze

Snij het vlees in smalle dunne reepjes van 1-2cm breed en 0,5-1cm dik.
Verwarm de oven voor op 50% celsius.Doe de ovenventilator aan en laat het vlees 1-2 uur drogen.

Enkele vb:
salamie

parmaham

worst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten